10 gezonde tussendoortjes en snacks voor tijdens het afvallen! (2024)

Maak afvallen met deze gezonde tussendoortjes fijner!

Gezonde tussendoortjes tijdens het afvallen bedenken is niet altijd even makkelijk. Bij de één zit er nèt iets te veel calorieën in en bij de ander teveel suiker of verkeerde vetten. Daarom houd ik van een lijstje met gezonde tussendoortjes die ik er altijd bij kan pakken. Als ik trek heb of lekkere trek heb kies ik iets uit het onderstaande lijstje en dan weet ik dat ik goed zit. Het lijstje deel ik graag met je.

Eet wel met mate

Máár er is één maar: eet met mate. Eet dus niet teveel van de onderstaande gezonde tussendoortjes en snacks. Houd je ook aan de 7 basisregels van het afvallen. Daarmee val je sneller af en kom je eerder bij je streefgewicht.

10 gezonde snacks en tussendoortjes voor tijdens het afvallen:

Dit zijn de 10 gezonde tussendoortjes:

#1. Snoepgroente

Ik vind het erg leuk dat er tegenwoordig steeds meer snackgroente te koop is, zoals kleine tomaatjes, komkommers, paprika’s etc. Makkelijk om voor onderweg mee te nemen. Je kunt natuurlijk ook de grotere variant van groente kopen en er zelf snacks van maken, zoals een snackschotel. Leg op een schaal bijvoorbeeld tomaatjes, komkommer, radijsjes, stukjes bleekselderij, kleine stukjes wortel en reepjes rauwe paprika. Maak een dip van bijvoorbeeld guacamole.

#2. Plakjes gebraden kalkoen of gebraden kipfilet

Kalkoen en kipfilet zijn heel mager. Je kunt gerust een paar plakjes hiervan nemen als je zin hebt in iets hartigs. Je vindt het bij de vleeswarenafdeling van de supermarkt. Je kunt natuurlijk ook zelf een stukje kipfilet of kalkoenfilet braden in olijfolie of kokosolie en op smaak brengen met wat specerijen. Snijd het daarna in plakjes, bewaar het in de koelkast en consumeer het binnen 1 of 2 dagen.

#3. Rijstwafel of maiswafel

Hier ben ik dol op! Zeker met een dun laagje pindakaas of een plakje magere ham of kipfilet. Kijk in de supermarkt of je zoutarme rijstwafels of maiswafels kunt kopen, bijvoorbeeld van Zonnatura. Soms vind ik ze namelijk te zout en dat mag van mij dan best wel wat minder. Het aantal calorieën is ongeveer 25 calorieën per rijstwafel of maiswafel van 7 gram.

#4. Popcorn

Ik vond een leuk recept van Optimavita voor het maken van popcorn zonder olie. Ideaal! Ook hierbij kun je zout helemaal weglaten en het op smaak brengen met specerijen, zoals paprikapoeder. Eet niet teveel popcorn, maar 1 klein bakje per dag moet zeker kunnen en is ongeveer 70 calorieën.

#5. Gekookt ei

In een gekookt eitje zit ongeveer 65 calorieën. En het geeft je ook meteen eiwitten. Van een eitje kun je best snel vol raken, dus neem er eentje als je de trek voelt opkomen.

#6. Stukje fruit

Natuurlijk! Een stukje fruit mag zeker niet in dit lijstje ontbreken. Alhoewel je er niet teveel van moet eten. Fruit lijkt gezond en is het ook, maar bepaalde soorten fruit bevat veel suikers. Beperk het daarom tot 1 of 2 stuks fruit per dag, zoals een appel, een mandarijn, een grapefruit, blauwe bessen (100 gram), aardbeien (150 gram) en watermeloen (150 gram).

Andere soorten fruit kunnen ook, maar bevatten vaak veel suiker, dus eet het met mate. Je kunt ook een smoothie maken van bijvoorbeeld 150 gram aardbeien en 1 mandarijn of 1 grapefruit. Verfrissend en dorstlessend.

#7. Nootjes

In noten zitten gezonde vetten waar je lichaam op z’n tijd behoefte aan kan hebben. Kies voor ongebrande en ongezouten noten! De meest gezonde noten zijn bijvoorbeeld amandelen, walnoten, cashewnoten, pinda’s, hazelnoten, macadamianoten, pistachenoten en kastanjes. Beperk je dagelijkse portie tot 1 handje per dag.

#8. Zelfgemaakte groentechips

Dit vind ik zelf super lekker en het is makkelijk om te maken. Hiervoor gebruik ik het recept van OhMyFoodness voor het maken van homemade groentechips.

#9. Een kopje zelfgemaakte soep

Soep is en blijft een heerlijk gezond tussendoortje tijdens het afvallen. Maak de soep het liefste zelf en maak er een zo mager mogelijke variant van. Je kunt bijvoorbeeld tomatensoep, groentesoep, kippensoep of pompoensoep maken.

Volg je mij al opFacebook? Lijk me leuk! Zie ik je daar?

#10. Natuurlijk! Vergeet je stukje pure chocolade niet!

Dit móet in het lijstje staan vind ik. Vrouwen en geen chocola eten, dat is gewoon onmogelijk. Dus gelukkig mag je tijdens het afvallen best wel een stukje pure chocola als gezonde snack of tussendoortje nemen. Kies dan wel de pure chocola met minimaal 74% cacao. Dit bevat de minste suikers. Neem 1 of 2 stukjes en stop de chocola dan gauw weer terug op een veilige plek in de koelkast 😉.

4 BONUSTIPS DIE IK VOOR JE HEB EN DIE JE HELPEN OM MAKKELIJKER AF TE VALLEN!

4 bonustips die je helpen met afvallen en gezond leven. Dit zijn ze:

# BONUSTIP 1: Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (populair!)

Met het Koolhydraatarm 50 dagen programma krijg je 7 weekmenu’s waarmee je lekker kunt afvallen! Heel populair onder tienduizenden vrouwen!

10 gezonde tussendoortjes en snacks voor tijdens het afvallen! (1)

BEKIJK HET HIER >>
# BONUSTIP 2: Boek ‘De Eetswitch, afvallen zónder dieet’ (bestseller!)

Met het zeer populaire boek De Eetswitch, afvallen zonder dieet leer je hoe je blijvend kunt afvallen zonder te diëten! Je krijgt 75 super gezonde recepten, maar de handige Lazyfitgirl richtlijnen voor in de supermarkt en extra tips en trics rondom afvallen. Wil je meer begeleiding met afvallen? Bekijk dan ook de Lazyfitgirl Transformatiecursus die door veel vrouwen met succes al is gevolgd!

10 gezonde tussendoortjes en snacks voor tijdens het afvallen! (2)

BEKIJK HET BOEK HIER >>
# BONUSTIP 3: Boek ‘In 8 weken slank’ (bestseller!)

In dit leuke boek In 8 weken slank leer je in 8 weken om goed en blijvend af te vallen. Vol met gezonde recepten, handige weekmenu’s én slimme tips! Dit boek van de Foodsisters is super gewild!

# BONUSTIP 4: Boek Het Energieke Vrouwen Voedingskompas (ruim 60.000 x verkocht!)

Dit boek Het Energieke Vrouwen Voedingskompas is al ruim 60.000 keer verkocht! Ik ben er fan van en heb er veel van geleerd! Super veel informatie en slimme tips over je hormonen, afvallen en hoe je zo lang mogelijk vitaal en gezond blijft.

10 gezonde tussendoortjes en snacks voor tijdens het afvallen! (4)

Kortom…

Hopelijk heb je wat aan de bovenstaande tips. Ze helpen je in ieder geval om gezonder af te vallen. Succes met afvallen!

Bewaar deze pin voor later:

10 gezonde tussendoortjes en snacks voor tijdens het afvallen! (5)

Kleine waarschuwing:
Veertigplus mus en de genoemde supermarkten/winkels/producenten zijn niet verantwoordelijk voor onjuiste informatie en eventuele gevolgen bij de consumptie van de hierboven vermelde producten of gebruik van de diensten. Check altijd de verpakking en/of laat je goed informeren voor gebruik!

Dit blogbericht bevat affiliate links. Voor meer informatie, lees mijnDisclaimer.

10 gezonde tussendoortjes en snacks voor tijdens het afvallen! (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated:

Views: 6276

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.