De allerlekkerste Thaise tomatensoep - Zonderzooi - Gezonde recepten - Duurzame lifestyle (2024)

Deze soep is echt de állerlekkerste Thaise tomatensoep die ik ooit op heb. Dit recept wil je proberen! Mijn moeder maakte deze soep laatst voor mij en natuurlijk vroeg ik haar wat het recept was. Haar antwoord: ‘Geen idee Dalí, ik gooi altijd maar wat bij elkaar.’ Maar gelukkig wist ze wel te vertellen wat er ongeveer in zat, dus ik ging thuis aan de slag en maakte de soep na. Sindsdien heb ik dit Thaise tomatensoep recept al een aantal keer gemaakt en behoort het ook zeker tot mijn favorieten. So gooood!

Thaise tomatensoep met verse ingrediënten

Deze soep krijgt een authentieke Aziatische smaak vanwege alle verse ingrediënten die je gebruikt. Daar kan geen pakje currypasta tegenop! Denk bijvoorbeeld aan dingen zoals laos, citroengras en miso – tegenwoordig kun je deze steeds vaker vinden in de reguliere supermarkt. Misschien heb je nog nooit van deze ingrediënten gehoord en zijn ze allemaal nieuw voor je. Het voordeel is dat je ze vaak één keer koopt en daarna voor verschillende gerechten kan gebruiken.

Zo heb ik tegenwoordig een voorraadje citroenblad in mijn vriezer liggen, want ook Aziatische curry’s worden er veel smakelijker van. Daarnaast kan je miso veel vaker gebruiken dan alleen bij deze Thaise tomatensoep. Je kan miso eigenlijk zien als een een vervanger van een bouillonblokje, maar dan met een Aziatische smaak. Ga dus thuis eens lekker experimenteren en gebruik deze ingrediënten vaker in je maaltijden!

De allerlekkerste Thaise tomatensoep - Zonderzooi - Gezonde recepten - Duurzame lifestyle (1)

Thaise tomatensoep

Deze Thaise tomatensoep is ook erg makkelijk om te maken, je moet alleen even wat meer ingrediënten fijnsnijden dan je misschien gewend bent bij een traditionele tomatensoep. Maar believe me, als je deze soep proeft dan is dat het helemaal waard! Dit tomatensoep recept is ook erg leuk om te maken voor een etentje of als voorgerecht met Kerstmis. Dan raad ik je wel aan om ‘m de dag van te voren al te maken, want de tweede dag is deze soep nóg lekkerder. Vergeet alleen niet om de citroenblaadjes, citroengras en laos eruit te halen voor het serveren, want die zijn een beetje te hard om zo te eten. Enjoy!

Deze Thaise tomatensoep is:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Vrij van geraffineerde suikers
  • Ideaal als voorgerecht bij een etentje

Laat je me weten wat je van deze Thaise tomatensoep vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

De allerlekkerste Thaise tomatensoep - Zonderzooi - Gezonde recepten - Duurzame lifestyle (2)

De allerlekkerste Thaise tomatensoep - Zonderzooi - Gezonde recepten - Duurzame lifestyle (3)

Recept voor de allerlekkerste Thaise tomatensoep

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten
(Voor 4 kommen soep)

500 gram tomaten
140 gram tomatenpuree
2 teentjes knoflook
1 rode ui
1 chili peper
3 cm verse gember
6 plakjes verse laos
3 stengels citroengras
6 blaadjes limoenblad
2 eetlepels donkere miso pasta (Ik gebruikte deze)
500 ml kokosmelk
1/2 limoen
200 ml water
Ter garnering: handje koriander en chili vlokken (optioneel)
Olie om in te bakken

Tip: verse laos, citroengras, limoenblad en miso kan je altijd scoren bij een Aziatische toko. Tegenwoordig heeft de AH ook bijna alles in het assortiment.

Benodigdheden

Grote soeppan
Staafmixer

Bereiding

1. Snijd de knoflook, ui en gember fijn. Verwijder de pitjes van de chili peper en snijd de chili peper fijn. Snijd daarna de tomaten in vieren en snijd ringen van de laos. Verwijder de uiteindes van de citroengras en snijd de citroengras door drieën.

2. Doe een scheutje olie in de pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak deze in een paar minuten goudbruin.

3. Voeg daarna de chili peper, gember, tomatenpuree en tomaten toe en bak even 5 minuten mee.

4. Voeg daarna de kokosmelk, water, limoenblaadjes, laos, citroengras en donkere miso pasta toe. Breng aan de kook en het zet vuur daarna lager. Laat 25 minuten pruttelen, zodat de smaken heerlijk met elkaar mengen.

5. Haal de laos, citroengras en limoenblad eruit met een lepel, deze kan je niet opeten. Pureer de soep daarna fijn met een staafmixer. Voeg ten slotte nog het limoensap toe en roer erdoorheen.

6. Serveer de soep met koriander en chili vlokken (als je van wat extra pit houdt). Enjoy!

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

De allerlekkerste Thaise tomatensoep - Zonderzooi - Gezonde recepten - Duurzame lifestyle (4)

  • About
  • Latest Posts

info@zonderz

Zonderzooi

Food Expert & Blogger at Zonderzooi

Hoi, ik ben Dalí! Ik ben dol op koken, reizen en lekker zen worden met yoga. Met mijn blog Zonderzooi wil ik je inspireren om zo min mogelijk 'zooi' te eten en duurzamer te leven. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en natuurlijk 100% Zonderzooi. Naast mijn blog werk ik ook als foodcoach en begeleid ik vrouwen met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is mijn motto.

info@zonderz

Latest posts by Zonderzooi (see all)

  • Ayurvedisch eten: 20x lekkere én makkelijke recepten - 24/11/2023
  • Ayurvedische soep met rijst (peya) - 24/11/2023
  • 10x de lekkerste vegan kookboeken - 21/07/2023
De allerlekkerste Thaise tomatensoep - Zonderzooi - Gezonde recepten - Duurzame lifestyle (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rubie Ullrich

Last Updated:

Views: 6035

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rubie Ullrich

Birthday: 1998-02-02

Address: 743 Stoltenberg Center, Genovevaville, NJ 59925-3119

Phone: +2202978377583

Job: Administration Engineer

Hobby: Surfing, Sailing, Listening to music, Web surfing, Kitesurfing, Geocaching, Backpacking

Introduction: My name is Rubie Ullrich, I am a enthusiastic, perfect, tender, vivacious, talented, famous, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.