Dinner in Motion: een beleving die alle verwachtingen te boven gaat. (2024)

01 mei Dinner in Motion: een beleving die alle verwachtingen te boven gaat.

Geplaatst op 12:55hin RestaurantsdoorKiki33 Reactie's

Een beleving

Ik houd wel van goed en lekker eten. als het dan ook op een bijzondere locatie is, ben ik helemaal om. Maar je raakt mij in mijn ziel als het echt een beleving wordt. Dinner in motion claimt het meest bijzondere restaurant van Nederland te zijn, maar is dat ook daadwerkelijk zo? Ik neem je mee op deze reis.

Wat is Dinner in Motion?

Dinner in motion is een restaurant waar de beleving centraal staat. Dit restaurant neemt je mee op een culinaire reis door middel van film en food. Aan een lange tafel kunnen 36 mensen plaatsnemen, waarna er op de tafel en op de wanden een film wordt afgespeeld dat je mee neemt naar een andere wereld. De gerechten zijn afgestemd op de desbetreffende wereld waar je je op dat moment in bevindt, waardoor de beleving nog intenser wordt en je zintuigen worden geprikkeld.

Dat is wel wat anders dan met z’n tweeën uiteten gaan, met een menukaart voor je snufferd te zitten en geen gespreksvoer te hebben.

Ga je mee op deze reis?

Oke, wij moesten wel even zoeken naar de ingang van Dinner in Motion. Het zit namelijk op de bovenste verdieping van een winkelcentrum. Eenmaal binnen werden we warm onthaald met kaviaar en a touch of gold. Wij ploften daarna neer in de lounge op een heerlijke comfortabele bank met een co*cktail. We kregen daarbij het informatiefilmpje geserveerd. Daarna was het tijd om de daadwerkelijke ruimte in te gaan en ons te laten verrassen.

Dinner in Motion: een beleving die alle verwachtingen te boven gaat. (1)

Het eerste gerecht

We namen allemaal plaats aan 1 lange tafel en voor ons stond het eerste gerecht: Queen of the green. Een hangop van asperge met peterselie gel, aardbei, zoetzure komkommer en pistache crumble. Het zoete van de aardbei smaakte verrukkelijk bij de welbekende smaak van asperge.

Daarna werd een film getoond met veel licht en muziek. Zeer indrukwekkend, maar als dit de hele avond zo door zou gaan, zou ik graag een doosje paracetamol willen hebben. Maar gelukkig was dit niet het geval en werd er rustige film en muziek afgespeeld bij het verorberen van de gerechten. Zo kon je ook even met je tafelgenoten praten.

Het tweede gerecht

Nadat we door een kabouter werden verzocht om ons bestek uit een doos te halen en op de desbetreffende plaatsen neer te leggen, kregen we het tweede gerecht. Dit was een pompoensoep met kataifi, paprika coulis en crème fraiche. Ondanks dat ik dit het minst lekkere gerecht van de avond vond, was het nog steeds mooi op smaak en goed bereidt.

Het derde gerecht

Daarna qua alle nostalgie van mij van vroeger terug. The 80’s are back! Ik ga hier niet te veel over uitweiden, want dan is de verrassing er voor jullie vanaf, maar het was een spektakel en het gerecht was ook heerlijk!!

Het vierde gerecht

Morgan Freeman nam ons mee in de magische wereld van onze aardbol en de vier elementen: water, vuur, lucht en aarde. Ik kan je dit ook wel allemaal vertellen wat je te eten kreeg en wat er te zien was, maar dan is de verrassing er helemaal vanaf. Je moet dat toch echt zelf gaan ervaren.

Dinner in Motion: een beleving die alle verwachtingen te boven gaat. (2)

Het vijfde gerecht

En tevens helaas ook het laatste gerecht: het dessert. Ik zeg er gelijk bij: dit was het meest fantastische gerecht in combinatie met film. Adembenemend. We gingen namelijk terug in de tijd waar de oude meesters hun roem vergaarde. Op ons bord lag een “meesterwerk”. Cheesecake met chocolade, Italiaans schuim en limoen-cress. Dit “meesterwerk” kwam tot leven en zo kwam er een spectaculair einde aan deze bijzondere beleving.

Dinner in Motion: een beleving die alle verwachtingen te boven gaat. (3)

Wijnarrangement

Bij Dinner in Motion kun je kiezen voor een wijnarrangement en aangezien wij wel van een glaasje wijn houden, hadden wij hier voor gekozen. Door film werd uitgelegd welke wijn wij kregen, waar het vandaan kwam en met een stukje informatie erbij. Ik moet er wel heel eerlijk bij zeggen dat de wijn in een moordend tempo werd geschonken en we tipsie naar huis gingen. Gelukkig hadden we een hotelletje geboekt en konden we daar onze roes uitslapen.

Conclusie Dinner in Motion

Wat een beleving, wat een spektakel, wat een aanrader is Dinner in Motion! Ik kan er niets anders over zeggen. Je zintuigen worden op alle mogelijke manieren geprikkeld, de gerechten waren goed bereidt en de bediening was zeer vriendelijk. Ze krijgen van mij dus daarom ook een zeer welverdiende 9!

Dinner in Motion: een beleving die alle verwachtingen te boven gaat. (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Clemencia Bogisich Ret

Last Updated:

Views: 6434

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Clemencia Bogisich Ret

Birthday: 2001-07-17

Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

Phone: +5934435460663

Job: Central Hospitality Director

Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.