Pompoen lasagne met geitenkaas en pijnboompitjes - It's a food life (2024)

Je kan echt zoveel met pompoen! De laatste jaren wordt deze groente steeds populairder in Nederland en dat is niet gek. Deze pompoen lasagne is perfect!

Pompoen lasagne met geitenkaas en pijnboompitjes - It's a food life (1)

New York, 2010, Halloween. 9 jaar geleden alweer! In 2010 liep ik vier maanden stage in Montreal, Canada. Eline liep stage in New York en als je dan toch in de buurt bent kan je maar beter New York City en je vriendinnetje bezoeken. Toevallig was dat tijdens Halloween.Wat een epische avond was dat.

Halloween is natuurlijk echt wel een dingetje in Amerika. Ik kan me herinneren dat het me deed denken aan carnaval. Ik had me ingesteld op allemaal enge kostuums,veel nepbloed en mummies. Maar dat viel dus vies tegen want Halloween kostuums zijn dus helemaal niet eng. Wel is iedereen verkleed, wordt er erg veel gedronken en kan je je kont niet keren in de kroeg. Dus alleen nog wat polonaisemuziek en ik waande me in Breda.

Pompoen lasagne met geitenkaas en pijnboompitjes - It's a food life (2)

Maar ik was niet in Breda. Ik was met mijn beste vriendinnetje in New York City en vierde samen met de mensen van deze wereldstad Halloween. Wat hebben we er een feestje van gemaakt. De buckets vlogen ons om de oren. En dat hebben we geweten de volgende dag. De dag waarop ik 6 uur lang in de auto zat terug naar Montreal. Volgens mij heb ik de hele reis geslapen.

Pompoen lasagne met geitenkaas en pijnboompitjes - It's a food life (3)

Op die beruchte Halloween avond in New York heb ik ook voor het eerst pompoen gegeten. Ik moet wel even heel diep graven maar volgens mij was het iets van pompoen stoof. Ik weet niet eens meer of ik het lekker vond. Halloween is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met pompoen. En aangezien we ook in de supermarkten worden overspoeld door pompoen aanbieding hebben we deze en komende week omgedoopt tot pompoen weken.Heb je Merel’s gevulde Halloween pompoen al gecheckt?

Bij mij op het menu: pompoenlasagne met geitenkaas en pijnboompitjes. En courgette en quinoa. Dat ook nog. Jeetje de gezondheid vliegt je om de oren! Lasagne.. Zo ziet het er misschien niet echt uit. Maar het zijn wel degelijk laagjes. Een les voor de volgende keer: meer courgette gebruiken om de laagjes te scheiden. Dus dat is meteen een tip voor jullie. Bedek elke laag rijkelijk met een laag courgette, dus alles bedekken. Het is een heerlijk recept, al zeg ik het zelf. En nog vegetarisch ook!Pompoen lasagne met geitenkaas en pijnboompitjes - It's a food life (4)

Recept voor pompoen lasagne met geitenkaas en pijnboompitten

Bereidingstijd: 40 minuten + 30 minuten oventijd

Ingrediënten:
600 gram pompoen (bij mij was dit een halve middelgrote pompoen)
1 ui
2 tenen knoflook, of meer als je wilt
2 tl Italiaanse kruiden
1 blik tomatenblokjes of 2 tomaten in stukjes en een eetlepel tomatenpuree
1 grote courgette
200 gram zachte geitenkaas
100 gram (zwarte) quinoa
koolzaadolie of olie naar keuze

Zo maak je het:
Verwarm de oven op 200 graden.

De pompoen kan je op 2 manieren bereiden. Weet jij nog een makkelijke manier? Laat een reactie achter in de comments, ik ben benieuwd! Ik vind het altijd zo’n rot klus.
1: Was de pompoen. Halveer de pompoen en schep de pompoenpitten en draden eruit met een lepel (bewaar de pompoenpitten*). Snijd 1 helft van de pompoen in parten. Leg de parten op een bakplaat, besprenkel het vruchtvlees met wat koolzaadolie, peper en zout. Rooster de pompoen 20 minuten in de oven. Laat de pompoen afkoelen, verwijder de schil en snijd in blokjes.

2:Was de pompoen. Halveer de pompoen en schep de pompoenpitten en draden eruit met een lepel. Schil de pompoen met een dunschiller (bewaar de pompoenschillen*). Snijd de pompoen in blokjes en besprenkel met olie en breng op smaak met peper en een beetje zout. Rooster de pompoen nu 20 minuten in de oven.

Terwijl de pompoen in de oven staat:Was de quinoa en kook die gaar in 15 minuten. Je gebruikt één deel quinoa en 2 delen water.

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Bak de ui 5 minuten in een pan met olie. Voeg de knoflook en Italiaanse kruiden (ik heb een mengeling van basilicum, oregano, tijm) toe en bak nog een paar minuutjes. Roer de tomaten erdoorheen en laat dit 10 minuten op laag vuur koken.

Was de courgette en snijd in dunne plakken. Ik heb een kaasschaaf gebruikt.

Nu gaan we de laagjes maken. Let op: ik kan 2 lagen maken met pompoen in mijn ovenschaal, maar dat verschilt per ovenschaal. Vet een ovenschaal in met olie. Op de bodem verdeelje met een lepel een heel dun laagje tomatensaus, dat is tegen het aankoeken. Bedek de bodem met courgette. Verdeel de helft van de pompoen over de courgette. Schep nu de helft van de quinoa bij de pompoen en bestrooi met1/3 geitenkaas. Bedek deze laag goed met courgette en daarover een laagje tomatensaus. Herhaal de pompoen laag. Dan nog een laag met de courgette, tomatensaus, geitenkaas en pijnboompitjes.

Zet de schaal in het midden van de oven en bak in 30 minuten gaar.

*de pompoenpitten kan je roosteren in de oven en als snack eten of in de hummus gebruiken. De pompoenschillen kan je ook nog gebruiken in andere gerechten. Je kan ze bijvoorbeeld ook roosteren in de oven en als chipjes eten. Hou de site in de gaten voor de recepten, het zijn immers de pompoen weken op It’s a Food Life.

Volg It’s a Food Life op Facebook | Instagram | Bloglovin’ | Twitter

Volg It’s a Food Life op
Facebook|Instagram|Bloglovin’| Pinterest

Check ook deze lekkere recepten:

Stamppot met zoete aardappel en andijvie
Spitskoolstamppot met winterposteleinZoete aardappel stamppot met pindakaas

Heb je een recept van It’s a Food Life gemaakt? Leuk! Deel het via social media en tag @itsafoodlifenl & #itsafoodlifenl dan kan ik je creatie bewonderen!

Meer weten over gezonde voeding? Check mijn foodcoach praktijk Proef het leven!

courgettegeitenkaaslasagnepijnboompittenpompoenquinoavegetarisch

Pompoen lasagne met geitenkaas en pijnboompitjes - It's a food life (6)

About Laura

Ik ben Laura, getrouwd met Chris, moeder van Pepijn en Boris. De keuken is mijn happy place. Ik maak graag makkelijke, gezonde en kleurrijke (familie)recepten. Maar voeding is voor mij meer dan het eten dat je eet, het is alles wat je consumeert. Daarom deel ik hier inspiratie om je lichaam, geest én ziel voeden. Check www.proefhetleven.nl voor meer informatie over voedingscoaching.

Pompoen lasagne met geitenkaas en pijnboompitjes - It's a food life (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Wyatt Volkman LLD

Last Updated:

Views: 6095

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Wyatt Volkman LLD

Birthday: 1992-02-16

Address: Suite 851 78549 Lubowitz Well, Wardside, TX 98080-8615

Phone: +67618977178100

Job: Manufacturing Director

Hobby: Running, Mountaineering, Inline skating, Writing, Baton twirling, Computer programming, Stone skipping

Introduction: My name is Wyatt Volkman LLD, I am a handsome, rich, comfortable, lively, zealous, graceful, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.