Roompot review: verblijf duurzaam Qurios Gulpen in een Hilltop Lodge (2024)

Heuvelachtig Zuid-Limburg is een geweldige vakantiebestemming, er is hier van alles te doen voor elke leeftijdscategorie. Roompot opende hier het prachtige duurzame vakantiepark Qurios Gulpen, in het dorpje Euverem (naast Gulpen) met vakantiehuizen die opgaan in het landschap. Zo zijn er veel verblijven in de heuvel verstopt, maar wij waren uitgenodigd om te slapen in een Hilltop Lodge bovenaan de berg. Wat een uitzicht!

Roompot review: verblijf duurzaam Qurios Gulpen in een Hilltop Lodge (1)

Het Roompot park is open sinds september 2021, helemaal nieuw dus en als je van architectuur houdt zeer de moeite waard. Voorheen zat hier een verouderd bungalowpark, nu zijn er 185 gasloze cottages verstopt in het landschap. Want echt: vanuit onze Hilltop Lodge keken we uit over een vallei en een grasheuvel die later de achterkant van andere cottages bleek te zijn.

Roompot review: verblijf duurzaam Qurios Gulpen in een Hilltop Lodge (2)

Roompot review: verblijf duurzaam Qurios Gulpen in een Hilltop Lodge (3)

Roompot review: verblijf duurzaam Qurios Gulpen in een Hilltop Lodge (4)

Bijzonder overnachten: een Valentijn incheck

In de grote donkerrode 508GT stationwagen die we van Peugeot hadden meegekregen voor deze blogtrip reden we comfortabel in zo’n 2,5 uur vanuit Zuid-Holland naar Euverem (bij Gulpen). Dochterlief had net met topografie de provincie Limburg geleerd, dus de plaatsnaamborden gaven een extra educatief tintje aan deze reis. Na de grote weg kom je op een pittoresk slingerweggetje en dan draai je zo de heuvel op naar dit nieuwe Roompot park. De grote hoeveelheid elektrische laadpalen bij de parkeerplaats sprong direct in het oog.

Roompot review: verblijf duurzaam Qurios Gulpen in een Hilltop Lodge (5)

Roompot review: verblijf duurzaam Qurios Gulpen in een Hilltop Lodge (6)

En… na binnenkomst de enorme bos rozen bij de receptie! Je hebt aan de rechterkant een zitje, links de receptie en daar loop je ook zo de parkshop in. Voor de hoge nood na een lange rit: rechtdoor zijn de toiletten. Er stond echter al een medewerker klaar om iedereen te begroeten met een feestelijk glas prosecco met aardbei (en voor de kinderen iets alcoholvrij). Dat maakt het wachten extra leuk! Hoefde niet lang overigens, want al heel vlot kregen we onze keycards en instructies. Daarna onder de slagboom door de heuvel op naar ons vakantiehuisje, de kinderen wilden lopen omdat dit zo bijzonder is.

Roompot review: verblijf duurzaam Qurios Gulpen in een Hilltop Lodge (7)

Roompot review: verblijf duurzaam Qurios Gulpen in een Hilltop Lodge (8)

Over de Hilltop Lodge

Ons vakantiehuisje vond ik heel bijzonder – hoewel we uitkeken op nóg bijzonderdere accommodaties – het was smal en hoog, echt even iets anders dan gebruikelijk. De vrijstaande Hilltop Lodge is geschikt voor 4 volwassenen (en eventueel een baby), wij sliepen er als éénoudergezin met 2 dochters van 9 en 10 jaar. Ik deel graag de roomtour die we hebben opgenomen, zodat je het kunt zien:

De lodge heeft dus drie verdiepingen. De woonkamer heeft een zithoek, eethoek, televisie en heel prettig: vloerverwarming. In de keuken – met vaatwasser, koffiecupapparaat, combimagnetron, elektrische kookplaat en koelvriescombinatie – zitten in een lade de gescheiden afvalemmers verstopt en het meest bijzondere vond ik de kokendwaterkraan! Thee zet je dus via deze Quooker, je moet de knop 2x omlaag duwen en dan draaien. Ik vond het even spannend, maar scheelt aanrechtruimte en veel nieuwbouwhuizen hebben dit tegenwoordig dus genoeg mensen zijn hier al aan gewend.

Roompot review: verblijf duurzaam Qurios Gulpen in een Hilltop Lodge (9)

Op de eerste verdieping is er een apart toilet, 1 slaapkamer met 2 eenpersoonsbedden en een badkamer ensuite met inloopregendouche en vloerverwarming. Hier mocht ik slapen, de dochters hadden de kamer met het mooiste uitzicht geclaimd… Op de tweede verdieping is namelijk ook een slaapkamer met 2 eenpersoonsbedden die uitkijken over het dal door een heel groot raam en een badkamer ensuite met inloopregendouche en vloerverwarming. De bedden zijn met 210 cm extra lang. Oh, en ze slapen heerlijk vonden wij.

Roompot review: verblijf duurzaam Qurios Gulpen in een Hilltop Lodge (10)

Roompot review: verblijf duurzaam Qurios Gulpen in een Hilltop Lodge (11)

Het huisje is zo nieuw dat het wasrek nog in het plastic zit. Helaas bleek de lamp boven de eettafel niet te werken, maar na een belletje met de receptie stond er binnen 5 minuten iemand van de technische dienst voor de deur om er een nieuw lampje in te draaien. Probleem opgelost.

Roompot review: verblijf duurzaam Qurios Gulpen in een Hilltop Lodge (12)

Op de smarttv vind je (na het aanzetten) de wifi code en die verbinding was prima om youtube filmpjes te uploaden, dochters te laten gamen en zelf te werken. Enige verbeterpunt voor het vakantiehuisje is dat de afzuiging van de douches iets sterker moet, het was in februari nog te koud om het raam open te zetten dus er stond op de kastjes boven het bed wat vocht na het douchen. Verder hadden we een heerlijk verblijf, genieten van de stralende Limburgse voorjaarszon!

Roompot review: verblijf duurzaam Qurios Gulpen in een Hilltop Lodge (13)

De lodge heeft een kleine tuin met tuinmeubilair en alles is zo ingericht dat overtollig regenwater goed kan worden afgevoerd. Even een weetje uit de Bosatlas tussendoor: meer dan 50% van de huizen in gemeente Gulpen-Wittem (waar Qurios Gulpen zich bevindt) heeft na hevige neerslag kans op wateroverlast. Bij de aanleg van het vakantiepark hebben ze daarom rekening gehouden met de afvoervertraging van regenwater.

Roompot review: verblijf duurzaam Qurios Gulpen in een Hilltop Lodge (14)

Dochterlief vond het erg leuk om ijs te breken uit de ‘wadi’ naast ons vakantiehuisje (een wadi is een plek waar overtollig regenwater dus wordt opgevangen), een natuurlijke speelplek dus om lekker te klooien.

Roompot review: verblijf duurzaam Qurios Gulpen in een Hilltop Lodge (15)

Parkeren deden we een klein stukje verderop op de centrale parkeerplaats. Tegenover ons huisje komt nog een speeltuin volgens de plattegrond. Honden zijn – mits aangelijnd – welkom op dit park.

Roompot review: verblijf duurzaam Qurios Gulpen in een Hilltop Lodge (16)

Roompot review: verblijf duurzaam Qurios Gulpen in een Hilltop Lodge (17)

Roompot review: verblijf duurzaam Qurios Gulpen in een Hilltop Lodge (18)

Restaurant The Dill en andere parkfaciliteiten

Je kon een Valentijnsmenu reserveren bij restaurant The Dill (boven de receptie, prachtig uitzicht bij daglicht). Wij hebben een gewone reservering gedaan met z’n drietjes en mijn dochters waren zeer te spreken over de kindergerechten. Nadeel was dat we erg lang op ons hoofdgerecht moesten wachten (zo’n 40 minuten), met kinderen altijd lastig. Wat we kregen was echter zeer de moeite waard. Het restaurant werkt bij voorkeur met biologische streekproducten en dat proef je! Ik had een heerlijke Limburgse rode wijn van een wijnboer uit de regio en een goed smakende saté schotel, mijn dochters gingen voor een hamburger. Alles smaakte vers en was van goede kwaliteit. Sla zeker de toetjes niet over, want ook daar hebben we van gesmuld: vers ijs en uit de streek. Goede prijs-kwaliteitsverhouding, voor 3 personen een hoofd- en nagerecht, drankjes en fooi was ik 70 euro kwijt.

Roompot review: verblijf duurzaam Qurios Gulpen in een Hilltop Lodge (19)

Andere faciliteiten op Qurios Gulpen:

 • Kids Corner, een knutselclub met leuke activiteiten
 • Parkshop waar ook streekproducten te koop zijn, zoals Gulpener bier
 • Fietsverhuur
 • Speeltuintje (niet groot)
 • Een zwembad is niet op het park zelf, wel in de omgeving

Roompot review: verblijf duurzaam Qurios Gulpen in een Hilltop Lodge (20)

Roompot review: verblijf duurzaam Qurios Gulpen in een Hilltop Lodge (21)

Roompot review: verblijf duurzaam Qurios Gulpen in een Hilltop Lodge (22)

Uit tips: wat is er in de omgeving te doen?

Zuid-Limburg is ontzettend veelzijdig en vanuit Qurios Gulpen zit je vlakbij zowel Maastricht als het drielandenpunt in Vaals. Wanneer je met volwassenen bent, doe dan zeker een rondleiding in de Gulpener Brouwerij waar je ook heerlijk op het terras kunt lunchen (ik ben hier tijdens een eerdere blogtrip al eens geweest en dit is op 3 minuten met de auto vanaf het vakantiepark). Wij bezochten tijdens ons verblijf de prachtige groene dierentuin GaiaZOO Kerkrade om de baby giraf te bewonderen en te spelen in de DinoDome (op 25 minuutjes rijden). Ook gingen we naar de grotten met dinosaurus tentoonstelling van Mergelrijk in het leuke stadje Valkenburg, waar je ook een kasteel kunt bezoeken en gezellige terrasjes hebt.

Roompot review: verblijf duurzaam Qurios Gulpen in een Hilltop Lodge (23)

Vanuit Euverem rijd je een prachtige route naar bijvoorbeeld Valkenburg: overal langs de weg kapelletjes, heiligen beelden en gebedsplaatsen. Zeer fotogeniek, ook om in de omgeving te fietsen bijvoorbeeld.

Een overzichtje van leuke uitstapjes:

 • Tropisch zwembad Mosaqua in Gulpen
 • GaiaZoo in Kerkrade, dierentuin
 • Mergelrijk in Valkenburg, mergelgrotten met dino’s en mijnbouwmuseum
 • Museum Romeinse Katakomben in Valkenburg, ondergronds museum met labyrinth
 • Kasteelruïne met restaurant en Fluweelengrot in Valkenburg, de grot is toegankelijk voor rolstoelen
 • Maasmechelen Village, winkel outlet in België
 • Gulpener Bierbrouwerij in Gulpen
 • Alfa Bier Brouwerij in Schinnen
 • Kinderspeelboerderij ’t Bukske in Valkenburg met skelterbaan
 • Rondvaarten door Maastricht met Rederij Stiphout
 • Kinderstad Heerlen, een overdekt speelparadijs met wildwaterbaan, mini botsauto’s, trampolines, draaimolens en nog veel meer
 • Mondo Verde in Landgraaf, een combinatie van speeltuin en dierentuin met all you can eat formule: je hebt met je entreekaartje ook betaald voor consumpties
 • Drielandenpunt in Vaals met een leuk doolhof, eettentjes en een fijne speeltuin
 • Wijnreizen in Limburg om alles te leren over de wijnbouw in deze regio, ze bieden excursies, wijnpicknicks en proeverijen aan op verschillende locaties en je kunt lopen, op de fiets, met de auto maar ook boeken om per helikopter of luchtballon de wijngebieden te bezoeken.
 • Escape rooms Mystery House in Valkenburg

Roompot review: verblijf duurzaam Qurios Gulpen in een Hilltop Lodge (24)

Roompot review: verblijf duurzaam Qurios Gulpen in een Hilltop Lodge (25)

Meer dan genoeg te doen dus in de regio, want dit is slechts een kleine greep uit het totale aanbod. Omdat we zo zuidelijk zaten, heb ik zondag al vroeg in de middag uitgecheckt zodat we iets noordelijker in Valkenburg nog een uitstapje konden doen. Afval onderaan de berg gescheiden inleveren in de containers en bij het hoofdgebouw je pasjes inleveren. Het park heeft overigens 2 uitgangen voor auto’s en 1 slagboom bij de entree.

Roompot review: verblijf duurzaam Qurios Gulpen in een Hilltop Lodge (26)

Roompot review: verblijf duurzaam Qurios Gulpen in een Hilltop Lodge (27)

We kregen heel leuk nog een cadeautje mee om aan ons Roompot verblijf terug te denken: bakmeel uit de regio in een Qurios blik om thuis koekjes te bakken.

Roompot review: verblijf duurzaam Qurios Gulpen in een Hilltop Lodge (28)

Wil je een weekendje weg op een bijzonder park, kies je graag duurzaam en vind je het fijn als er uitstapjes in de nabijheid zijn voor kinderen of juist op gebied van bierproeven of wijnproeven? Boek dan bij Roompot Qurios Gulpen en geniet van deze vakantielodges op of in de heuvel met geweldig uitzicht over de vallei. Heel fotogeniek dus instagrammable, zeker de Hilltop Lodges.

Roompot review: verblijf duurzaam Qurios Gulpen in een Hilltop Lodge (29)

Lees ook:

 • Review van Vakantiepark Roompot Schaijk
 • Roompot Beach Resort Nieuwvliet-Bad: vakantie met de kinderen aan het strand
 • Lekker uitwaaien: Vakantie naar Roompot Kustpark Texel

Heb jij al eens in één van de bijzondere accommodaties van Roompot Qurios in Gulpen geslapen? Welke?

Roompot review: verblijf duurzaam Qurios Gulpen in een Hilltop Lodge (30)

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei sh*t alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Recente Blogs

Ontspannen met hobby’s op de Blogboot

10 juni 20241 reactie

Meer tijd voor ontspannende hobby’s zonder schermpje, heerlijk! Of je nu op vakantie gaat of

Lees verder »

Leuke zomeroutfits voor je dochter shoppen: zo doe je dat!

7 juni 2024Geen reacties

De zomer komt er alweer aan! Dit betekent dat het tijd is om de garderobe

Lees verder »

Schoonmaaktips met soda + win

29 mei 202414 reacties

Weg met de smerigheid! Als je veel thuis bent, zie je alles dat eigenlijk wel

Lees verder »

Keek op mijn Leven: event gelanceerd, yay!

23 mei 2024Geen reacties

Na mijn ‘groetjes vanaf de bank‘ ben ik weer langzaam een beetje de draad aan

Lees verder »

Tips voor je beste bemeste tuin

17 mei 2024Geen reacties

Als het voorjaar weer begint te komen, is dat de beste tijd om je tuin

Lees verder »

Weg onkruid en aanslag, review Gloria Multibrush

15 mei 2024Geen reacties

Eindelijk is het mooi weer en kun je weer lekker van je tuin genieten. Alleen…

Lees verder »

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roompot review: verblijf duurzaam Qurios Gulpen in een Hilltop Lodge (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated:

Views: 5765

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.