De allerbeste Antilliaanse snacks en hapjes (2024)

Antilliaanse snacks en hapjes worden steeds bekender. Onze pastechi, Johnny Cake en kaasballetjes zijn inmiddels niet meer weg te denken uit elk feestmenu. Ook op bruiloften worden er vaak Antilliaanse snacks geserveerd. De meeste snacks zijn gemakkelijk zelf te maken. Zeker, wanneer je gebruik maakt van onze traditionele, Antilliaanse recepten!

Een Antilliaans buffet samenstellen

We krijgen vaak de vraag of we kunnen helpen om een Antilliaans menu of buffet samen te stellen. Welke hapjes en gerechten passen goed bij elkaar? Welke Antilliaanse snacks kun je van tevoren maken?

Heb je binnenkort een feestje, bruiloft of andere belangrijke gebeurtenis en wil je je gasten verrassen met heerlijke, Antilliaanse hapjes? Denk er dan eens over om een heerlijk buffet samen te stellen.

Als je niet precies weet hoe dat moet: niet getreurd! We hebben onlangs een artikel geschreven waarin we je graag een handje helpen.

De allerbeste Antilliaanse snacks en hapjes (1)

Gefrituurde Antilliaanse snacks

Onze heerlijke snacks en tussendoortjes kunnen op verschillende manieren bereid worden. Verreweg de meest bekende manier om Antilliaanse snacks te bereiden is door ze te frituren. Hierbij worden de hapjes in hete olie gebakken totdat ze gaar en goudbruin zijn. Door de olie krijgen de hapjes bovendien een heerlijk krokant laagje. Voorbeelden van gefrituurde snacks zijn:

  • pastechi
  • Johnny Cakes
  • kaasballen
  • empana

Snacks uit de airfryer

Tegenwoordig bestaat er een mooi alternatief voor wie wél de smaak van gefrituurde hapjes wil hebben, maar níet de calorieën van de olie naar binnen wil werken. Met een airfryer kun je namelijk hapjes ‘frituren’ met lucht. Het werkt een beetje als een heteluchtoven, maar warmt razendsnel op en is ook tijdens het bereiden een stuk sneller.

Helaas kun je niet elke snack ‘zomaar’ in de airfryer bereiden. Soms zijn er wat aanpassingen nodig aan het originele recept. We hebben onlangs een recept geplaatst voor Antilliaanse pastechi keshi uit de airfryer. Dit recept richt zich vooral op het deeg van de pastechi. Natuurlijk kun je zo elke andere smaak pastechi maken en bakken in de airfryer.

Antilliaanse snacks uit de oven

Naast gefrituurde snacks, zijn er veel Antilliaanse hapjes die in de oven worden bereid. Hierbij worden hartige en zoete gerechten op hoge (of soms iets lagere) temperatuur gebakken. Het voordeel van bakken in de oven is dat er geen vet wordt gebruikt en dat er geen nare luchtjes vrijkomen.

We hebben natuurlijk ook een aantal recepten voor tussendoortjes uit de oven. Je kunt denken aan onder andere:

  • soseshi den mansa
  • pandushi
  • kesio / quesillo

Gekookte Antilliaanse hapjes

Als laatste zijn er een aantal Antilliaanse snacks die gekookt worden. Ideaal voor wie geen frituur wil gebruiken én ook geen oven bezit. Je kunt deze hapjes namelijk gewoon in een pannetje ‘op het vuur’ bereiden. De Antilliaanse hapjes die je in een pan bereid zijn onder andere:

  • pikaballetjes
  • gevulde eieren
  • het meeste van ons snoepgoed

De allerbeste Antilliaanse snacks en hapjes (2)

Antilliaanse catering bestellen

Heb je geen zin om zelf aan de slag te gaan in de keuken? Ook daar weten we raad op! Op verschillende plekken in Nederland kun je Antilliaanse catering bestellen. BandaBou Catering in Amsterdam is daar een voorbeeld van.

Met liefde maken zij de Antilliaanse hapjes met de hand. Iedere snack wordt met evenveel aandacht gemaakt, en dat is zéker terug te proeven in het resultaat. Je kunt de snacks bij hen ‘op straat’ kopen, of bestellen voor feesten. Ze zijn ideaal voor bruiloften en verjaardagen. Succes gegarandeerd!

Antilliaanse recepten

Wij, van Antilliaans-Eten.nl hebben ons gespecialiseerd in het delen van Antilliaanse recepten. We hebben een héle grote categorie met snacks. Daar vind je veel van de eerder genoemde hapjes. Natuurlijk ben je hier ook aan het goede adres voor recepten van Antilliaanse taarten, drankjes en snoep. En voor de lekkerste hoofdgerechten, soepen en stobá (stoofschotels)!

Op de website staat bij de meeste van de gerechten en hapjes ook een recept. Sommige artikelen geven je juist een omschrijving en wat achtergrondinformatie over het hapje of gerecht.

Wil je nóg meer Antilliaanse recepten leren maken? Niet alleen van snacks, maar ook van hoofdgerechten, dranken, snoep en gebak? Dan kun je terecht in onze webwinkel. We bieden daar onze kookboeken aan waarin je honderden authentieke recepten tegenkomt.

De boeken zijn geschreven in het Nederlands en de recepten zijn voorzien van mooie, grote kleurenfoto’s. Natuurlijk hebben we ook ons best gedaan op de tekst. We hebben daarom alle recepten omgerekend naar grammen en milliliters. Wel zo makkelijk!

Van ayaka tot stobá en van pastechi tot ijsjes… de complete Antilliaanse keuken is terug te vinden in onze boeken. Wist je trouwens dat er van ons eerste kookboek ‘Nos Kushina Krioyo‘ al meer dan 10.000 exemplaren zijn verkocht? Dus: ben je gek op de Antilliaanse keuken? Dan mag deze bestseller niet in je boekenkast ontbreken!

Een handig overzicht

Bij Antilliaans-Eten.nl maken we het je graag zo makkelijk mogelijk. Daarom zijn we vorig jaar begonnen met het maken van ‘collecties’. Dit zijn pagina’s met handige overzichten van bepaalde soorten recepten. Je vindt onze collecties in het menu bovenaan de site.

Naast een collectie met Antilliaanse snacks hebben we bijvoorbeeld ook een pagina over soulfood en eentje mettraditionele taarten. Op die pagina’s kun je alle recepten netjes bij elkaar zien. Handig, toch?

Wil je meteen naar het overzicht van de lekkerste Antilliaanse hapjes en snacks? Klik dan hier!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

Informatie:

De allerbeste Antilliaanse snacks en hapjes (4)

Recept

Antilliaanse snacks en hapjes - de lekkerste recepten

Auteur

Jurino Ignacio

Geplaatst op

Bereiding

Kooktijd

Klaar in

Waardering

5De allerbeste Antilliaanse snacks en hapjes (5)De allerbeste Antilliaanse snacks en hapjes (6)De allerbeste Antilliaanse snacks en hapjes (7)De allerbeste Antilliaanse snacks en hapjes (8)De allerbeste Antilliaanse snacks en hapjes (9) Based on 1734 Review(s)

De allerbeste Antilliaanse snacks en hapjes (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ouida Strosin DO

Last Updated:

Views: 6298

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ouida Strosin DO

Birthday: 1995-04-27

Address: Suite 927 930 Kilback Radial, Candidaville, TN 87795

Phone: +8561498978366

Job: Legacy Manufacturing Specialist

Hobby: Singing, Mountain biking, Water sports, Water sports, Taxidermy, Polo, Pet

Introduction: My name is Ouida Strosin DO, I am a precious, combative, spotless, modern, spotless, beautiful, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.