Lasagne met courgette en spinazie (2024)

2

Door Mind Your Feed aanDiner

Ik heb de – misschien wat rare, en zelfs nare – eigenschap om aan bekenden te vragen wat hunlievelingseten is… Het zal wel beroepsdeformatie zijn, maar daar waar ieder ander misschien zou vragen welke muziek je leuk vindt, of waar je graag naartoe gaat op vakantie, wil ik altijd graag weten wat iemand eet. Ook al ken ik die persoon al langer, dat maakt mij niet uit,lievelingsgerechten kunnen natuurlijk van tijd tot tijd wisselen. Zelf was ik altijd verzot op rode kool, liefst doormama gemaakt, maar de laatste tijd ben ik helemaalinto buitenlandse gerechten. Misschien omdat ik toch ook de zomervakantiekriebels begin te krijgen…. Toen ik de tip kreeg van een heerlijke lasagne, kon ik niet anders dan aan de slag gaan. Ik zette daarom deze witte lasagne met courgette en spinazie op tafel, en waande mij even in de zomer…

Lasagne met courgette en spinazie (2)

Een goede vriendin vertelde mij dat ze zo gek is op de lasagne vanChicks Love Food, dus ik zocht het recept er even bij… Ik kon me helemaal voorstellen dat dit té lekker was, maar zo eigenwijs als ik altijd ben, moest ik een eigen variatie bedenken op dit recept. Ik had namelijk het voornemen om vanaf nu alleen maar frisse, voorjaarsgerechten op de blog te delen, dus ik vond die tomatenblokjes niet helemaal meer passen. Ik wilde een lichte, witte saus, maar de groenten mochten blijven. En echt….zo lekker! De lasagne met courgette en spinazie kon nog net op de foto, maar daarna ging ik al los op de schaal…. Ik werd spontaan verliefd op mezelf, op mijn eigen kookkunsten, en ik kon niet wachten om dit gerecht met mijnlieffies te delen.

En toen kwam er een kleine deceptie…. Ja, natuurlijk, ik begrijp Simon wel, hij zit 3x per weekopgewarmd eten te eten…. Die gerechten gaan natuurlijk in de middag op de foto, en dan in de avond wordt het nog snel even in de pan opgewarmd, dat is niet altijd meer zo lekker als dat het in de middag was. Maar dit was toch anders…. Vol enthousiasme schepte hij op, een bord vol want hij is een grote eter, en hij nam een eerste hap… En daarna keek hij naar mij, en weer naar zijn bord…. Bedenkelijk naar zijn bord…. Ik vroeg nog wat er scheelde, maar hij kon het niet onder woorden brengen. Pfoe, het zweet brak mij even uit…. Ik vond het namelijk die middag zo lekker, dat ik echt happen achter elkaar uit de schaal van lasagne met courgette had zitten eten.

Lasagne met courgette en spinazie (3)

De twijfel sloeg toe…. Nou is het hier niet altijdhiep hiep ho*ra als ik heb gekookt, dat zal ik eerlijk toegeven. Ook bij mij gaan ze echt niet altijd mee inzoete aardappel lasagnes, of courgette spaghetti, en dat vind ik prima. Want dan weet ik dat IK het wel lekker vind, en dus mag het recept op mijn blog verschijnen. Maar omdat die vriendin zo enthousiast was over deze lasagne, begon ik toch even benauwd te worden. Lag het dan aan mij, of aan Simon…. Weet je wat? Ik laat het aan jou over! Hier is de stand 1-1, of eigenlijk 1-3 als je de meisjes meetelt, maar dat maakt mij niet uit. Ik ben enthousiast, en ieder heeft nou eenmaal zijn eigen smaak. Toch…?

Lasagne met courgette en spinazie (4)

Lasagne met courgette en spinazie

Voor 2 a 3 personen:

  • 2courgettes
  • 200 gr spinazie
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 8(volkoren) lasagnebladen
  • 300 ml amandelmelk
  • 30 gr maizena
  • 1 bol mozzarella
  • gedroogde Italiaanse kruiden
  • peper
  • zout
  • snuf nootmuskaat
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • olie

Nodig; grillpan, kaasschaaf of scherp mes, wokpan, steelpan, ovenschaal 20 x 15

Bereiden: Was de courgettes en snij de uiteinden eraf. Schaaf met een kaasschaaf minstens 12 dunne plakken van de courgettes. De restjes bewaar je even.

Smeer de plakken courgette aan beide kanten in met wat olie en strooi hier wat gedroogde Italiaanse kruiden over. Verwarm de grillpan op het vuur, laat even goed warm worden en leg de plakken courgette hierin. Laat ze goed zacht worden en haal ze dan weer uit de pan. Zet apart.

Schil de ui en snij fijn. Maak de knoflook ondertussen ook schoon. Snij de restjes courgette in kleine blokjes.

Verwarm wat olie in de wokpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook erbij uit en voeg de blokjes courgette toe. Bak even mee totdat de groenten zacht zijn. Voeg nu de spinazie toe en laat dit slinken, Draai het vuur uit.

Zet nu de oven aan, verwarm voor op 180 graden.

Maak ondertussen de witte saus (een alternatief voor bechamelsaus) klaar door 3 el maizena te mengen met 4 el koude melk. Roer tot een papje, zonder klontjes en zet even weg. Verwarm de rest van de melk in een steelpan en als de melk begint te walmen, en dus warm genoeg is maar niet kookt, schep je het maizenapapje erbij. Roer goed door de warme melk, zorg dat er geen klontjes meer inzitten! Breng op smaak met wat peper, zout en een snuf nootmuskaat.

Nu is het tijd om de lasagne op te gaan bouwen. Begin met een laagje van de witte saus; schenk deze in de schaal, ongeveer 1,5 cm saus. Leg hier een laagje lasagnebladen in, ik sneed er 3 op maat en dit paste precies. Schep hier een laag van het spinaziemengsel op en dek af met de gegrilde courgette. Schenk hier weer een laag witte saus over, dan een laag lasagnebladen, de spinazie, courgette, en zo verder tot alle ingrediënten op zijn. Zorg dat je eindigt met een laag courgetteplakken.

Snijd de mozzarella in dunne plakken en bekleed hier de bovenkant van de schaal mee. Strooi er nog wat Parmezaanse kaas over, en schuif de lasagne met courgette en spinazie dan de voorverwarmde oven in. Bak in 25 minuten gaar, en met een mooi goudbruin korstje op de bovenkant.

Wat mij betreft kun je de witte wijn nu inschenken. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!

Lasagne met courgette en spinazie (5)

Ga je aan de slag metdit recept voor lasagne met courgette en spinazie? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn receptenin je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed opFacebook|Twitter|Bloglovin|Instagram|Pinterest

Lasagne met courgette en spinazie (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Manual Maggio

Last Updated:

Views: 5669

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Manual Maggio

Birthday: 1998-01-20

Address: 359 Kelvin Stream, Lake Eldonview, MT 33517-1242

Phone: +577037762465

Job: Product Hospitality Supervisor

Hobby: Gardening, Web surfing, Video gaming, Amateur radio, Flag Football, Reading, Table tennis

Introduction: My name is Manual Maggio, I am a thankful, tender, adventurous, delightful, fantastic, proud, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.