Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (2024)

gepost door Simone on sep 12, 2020 (last updated jan 23, 2024)54 comments »

Naar recept gaan

4.08 van 28 stemmen

Cranberries; ik kan er geen genoeg van krijgen en elk jaar weer van oktober tot en met december maak ik standaard liters van deze cranberrysaus. Het is een eenvoudig recept maar verschrikkelijk lekker. En nog beter; het past bij hartige gerechten, maar ook net zo goed bij zoete gerechten!

Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (1)

Maak zelf de allerlekkerste cranberrysaus!

Zoals beloofd hierbij het ultieme recept voor cranberrysaus. Het recept is eenvoudig maar zo ontzettend lekker dat ik het in het seizoen standaard in de koeling heb staan.

Wat vind je terug in deze post?

Als je kijkt naar de lijst met ingrediënten dan is die mooi kort maar de smaak… de smaak dames en heren.. is niet te evenaren. Nou ja, ik ben er gek op en deze saus is heerlijk bij kalkoen, varkensvlees en menig dessert zoals de eerder genoemde mascarpone frambozen trifle. Heel erg multi functioneel dus en ik maak er tegenwoordig in de cranberry tijd een voorraadje van. Dit gaat de vriezer in zodat ik ook de rest van het jaar kan genieten van deze saus!

Wat gaat er in de cranberrysaus?

  • Cranberries (check ook hier de lekkerste recepten met cranberries)
  • Sinaasappelsap
  • Steranijs
  • Kaneel
  • Suiker

Naar aanleiding van wat vragen die in de loop der tijd zijn binnengekomen hier nog wat faq.

Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (2)

Veel gestelde vragen:

Kan ik de suiker vervangen door honing/ahornsiroop/kokosbloesemsuiker in de cranberrysaus?

Ja dat kan. De smaak verandert dan natuurlijk dus probeer het vooral even uit, maar in de basis is de suiker of de suikervervanger puur bedoeld om het zure van de cranberries te neutraliseren dus kijk wat voor jou werkt

Kan ik de verse cranberries vervangen voor gedroogde cranberries om cranberrysaus te maken?

Nee. We hebben dit wel een keer uitgeprobeerd maar de structuur wordt meer jam-achtig en veel, veel zoeter. Ik zou dus zeker alleen verse cranberries gebruiken als je echt een lekkere friszoete saus wilt. Er zijn mensen die zeggen dat je ze wel kunt gebruiken als je ze eerst een flinke tijd laat wellen en daarna pas verder verwerkt, maar ik zou altijd voor verse gaan.

Moet ik water toevoegen om de cranberries te koken?

u003cmeta charset=u0022utf-8u0022/u003eNee, het sinaasappelsap is voldoende. Je kunt eventueel wel het sap vervangen voor water maar dat beïnvloed de smaak wel. Wil je dat doen; probeer het dan uit. Ik vind het zelf het lekkerste met sinaasappelsap.

Moet ik de cranberrysaus zeven?

u003cmeta charset=u0022utf-8u0022/u003eNee dat hoeft niet. Dat is een persoonlijke keus. Als je hem na het koken zo laat heb je in weze een cranberry compote. Je kunt hem ook pureren en niet zeven. Dan is het wat fijner als de compote maar wat grover dan de saus. Alledrie lekker. Ik gebruik meestal de staafmixer om de saus te pureren en laat het verder zo. De saus wordt dan wat dikker door de mee gepureerde velletjes.

Hoe lang kan ik cranberrysaus bewaren?

u003cmeta charset=u0022utf-8u0022/u003eIn de koeling blijft de cranberrysaus zeker een week goed. Haal voor gebruik wel uit de koeling want hij dikt ook iets in door de kou. Even goed doorroeren voor gebruik. Wil je hem langer bewaren vries het dan in en ontdooi voor gebruik. Je kunt de saus dus heel goed al ruim voor de kerst maken. Scheelt weer kerststress.

Kan ik de cranberrysaus maken met bevroren cranberries van vorig jaar

u003cmeta charset=u0022utf-8u0022/u003eJa dat kan prima. Even laten ontdooien natuurlijk maar verder zal dat hetzelfde smaken als verse. Een pakje cranberries uit de supermarktvriezer gebruiken kan uiteraard ook.

Waarmee kan ik de cranberrysaus het beste pureren?

Je kunt hiervoor het beste een goede staafmixer gebruiken, maar in een blender gaat het ook. Let dan wel op dat de vloeistof niet te heet is want dan komt het er meestal door de stoom uit. Dus in dat geval eerst laten afkoelen. Het gladste resultaat krijg je in een high speed blender.

Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (3)

Cranberrysaus uit de slowcooker

Aangezien ik mijn cranberrysaus echt wel elk jaar een paar keer maak leek het me een goed idee om te testen hoe het gaat als ik het in de slowcooker bereidt. Cranberrysaus uit de slowcooker dus. In de basis is de bereiding in de slowcooker niet veel anders dan die in een gewone pan. Het enige verschil is de verhouding van de ingrediënten. Dit is wat ik heb aangehouden in een slowcooker.

  • 350 g cranberries
  • 3 stuks steranijs
  • 2 stokjes kaneel
  • 150 gr witte basterdsuiker
  • 200 gr sinaasappelsap

In een slowcooker is het grootste verschil dat het vocht niet zo verdampt en je dus minder nodig hebt voor een goede saus. Wil je de saus iets dunner dan kun je tot 300 ml sap toevoegen. Na afloop heb ik de cranberrysaus gepureerd en de smaak is net zo lekker.

Ik gebruikte voor de cranberrysaus uit de slowcooker bevroren cranberries van vorig jaar. Die gingen zo hup de slowcooker in. Ik liet ze voor 3,5 uur in de slowcooker op de lage stand.

Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (4)

Cranberry compote

Wil je eens cranberry compote maken? Het recept daarvoor vind je hier: cranberry compote. Het grootste verschil is ook hier weer de verhouding vocht ten opzichte van de cranberries.

Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (5)

De ultieme cranberry saus

4.08 van 28 stemmen

GangBijgerecht

KeukenHollands

De allerlekkerste cranberrysaus voor bij je feestelijke gerechten!

RECEPT OPSLAAN RECEPT AFDRUKKEN PIN RECEPT

OPSLAAN PRINT PIN

Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (6)

voorbereiding 5 minuten min

bereiding 15 minuten min

totaal 20 minuten min

1 pot saus

Materiaal

Ingrediënten

  • 250 gr cranberries
  • 3 stuks steranijs
  • 2 stokjes kaneel
  • 200 gram suiker – minder kan ook want de saus is vrij zoet dus naar smaak iets minder toevoegen is prima
  • 360 ml sinaasappelsap vers
  • Doe alle ingrediënten samen in een steelpan en breng aan de kook. Zodra alle suiker is opgelost zet je het vuur lager.

  • Laat het zachtjes koken tot alle cranberry’s zijn open gesprongen. Haal van het vuur en verwijder de steranijs en de kaneel stokjes. Doe in een blender en pureer tot het glad is. Let even op als de saus nog warm in de blender want de stoom wil dan ontsnappen met alle gevolgen van dien. Best even af laten koelen dus.

  • Zodra gepureerd haal je de saus door een zeef om alle velletjes te verwijderen.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 1066kcal | Koolhydraten: 271g | Eiwit: 4g | Vet: 2g | Verzadigd vet: 1g | Natrium: 11mg | Kalium: 976mg | Vezels: 14g | Suiker: 240g | Vitamine A: 870IU | Vitamine C: 213mg | Calcium: 99mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (7)

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (8)

Over de auteur

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor |Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

meer door Simone »

Basis Bijgerecht Kerst bijgerechten Kerstmis Makkelijke kerstrecepten sauzen cranberries sinaasappel steranijs

originally published on sep 12, 2020 (last updated jan 23, 2024)

54 commentsLaat een comment achter »

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en de leukste foodie weetjes!

Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (9)

« Previous Post5 x heerlijke stoofschotels voor de herfst

Next Post »Zelf tomaten chutney maken

54 comments on “Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken”

Leave a comment »

  1. Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (10)

    SimoneBeantwoorden

    Ik kan op de valreep voor kerst nergens meer aan kaneelstokjes komen. Kan ik ook gewone kaneel toevoegen? En zo ja, hoeveel kaneel denk je dat equivalent is aan de smaak van 2 stokjes? Dank je wel alvast ☺️

    • Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (11)

      SimoneBeantwoorden

      He Simone. Hmmm, dat is tricky. Meekoken is altijd vrij subtiel omdat je het ook weer verwijderd. Gebruik je gemalen dan zou ik niet meer dan 1 theelepel doen denk ik. Om te voorkomen dat het gaat overheersen.
      Fijne feestdagen!

  2. Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (12)

    KarinBeantwoorden

    Kan ik er port doorheen doen en zo ja, hoe veel?

    • Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (13)

      SimoneBeantwoorden

      Hoi Karin. Ja dat past qua smaak wel. Hoeveel ligt er een beetje aan wat je wilt. Ik zou een gedeelte van het sinaasappelsap vervangen voor port. 1/3 voor Port denk ik. Maar ik heb het niet getest natuurlijk dus dit is een aanname.

  3. Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (14)

    ClaudiaBeantwoorden

    Wat een heerlijke saus! Zojuist gemaakt voor het kerstdiner van morgen. De saus wordt sowieso geserveerd bij de tournedos. Ik zit te denken om een beetje apart te houden voor het toetje; Eton mess met aardbeien, frambozen, rode besjes en een frambozensiroop. Denk dat deze cranberry saus er mooi bij kan als een tegenhanger door het subtiele zuurtje.
    Tot nu toe een aanrader! Makkelijk te maken en heerlijk van smaak!

    • Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (15)

      SimoneBeantwoorden

      Heerlijk Claudia! Ik at hem dit jaar bij de kalkoen en bij het dessert (kersttrifle)

  4. Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (16)

    patriciaBeantwoorden

    Ik neem aan (hoop eigenlijk) dat dit ook lekker smaakt bij kiprollade. Hoop ik dat goed?

    • Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (17)

      Simone van den BergBeantwoorden

      O zeker! Maar ik vind bijna alles lekker met cranberrysaus. Haha. Maar past heel goed bij kiprollade!

      • Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (18)

        PatriciaBeantwoorden

        Hahaha dank je wel voor je snel antwoord. Ik serveer m bij de kiprollade! Dat is nu direct besloten.
        Ik heb m gisteravond genaakt en wat is dit lekker!! T hele gezin was t er er een eens. En dat wil hier wat zeggen. ‘Fris met een zuurtje’ was de eerste reactie.
        IK ben benieuwd wat t komende jaar vanuit jou ons gaat brengen. Je heb heerlijke recepten en ik kom graag bij je zoeken.
        Mooie en lekkere feestdagen! En een gezond 2022 toegewenst!!

  5. Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (19)

    Eveline van 't HoenderdalBeantwoorden

    Beste Simone,

    Ik was op zoek naar een lekkere cranberry saus die ik bij uw recepten vond. Deze heb ik nl. nodig voor een kerstijstaart in cakevorm. Bij de bewuste ijstaart zijn ook merinques schuimkoekjes nodig in de smaak pistache waar ik moeilijk aan kan komen . Heb al overal geinformeerd,
    Nu zag ik bij u op de foto ook een ijstaart in cakevorm afgebeeld die ik ook erg mooi vond en me erg lekker leek. Heeft u daar ook een recept van en zo ja, waar kan ik dit vinden. Bij voorbaat veel dank voor de moeite.

    • Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (20)

      Simone van den BergBeantwoorden

      Hoi Eveline. De cake die je op de foto zag is geen ijstaart maar een mascarpone frambozen trifle. Wel superlekker in combinatie met de cranberrysaus en makkelijker te maken dan de ijstaart (denk ik) maar het recept vind je hier https://simoneskitchen.nl/mascarpone-frambozen-trifle/
      Succes!

  6. Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (21)

    ImcaBeantwoorden

    Ik heb een pot cranberriecompote, kan ik daar ook saus van maken. Zo ja hoe moet ik dat dan doen? Groetjes Imca

    • Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (22)

      Simone van den BergBeantwoorden

      Nee dat gaat niet lukken Imca.

  7. Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (23)

    MeisjeBeantwoorden

    Hoi! Kan je deze saus ook warm serveren?

    • Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (24)

      Simone van den BergBeantwoorden

      Ja hoor dat kan zeker!

      • Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (25)

        MeisjeBeantwoorden

        Verrukkelijk!! Dank je voor het fijne recept

  8. Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (26)

    Lotte SluiterBeantwoorden

    Beste Simone,

    Heel fijn dat ik zo simpel recept heb gevonden van jou. Mijn saus smaakt alleen heel erg naar steranijs. Ik heb alles 2x gedaan, aangezien ik voor een grote groep de saus maak. De steranijs overheerst echt enorm, kan jij mij tips geven hoe ik dat kan oplossen? Ik heb al meer suiker toegevoegd. Is meer jus nodig of kaneel misschien?
    Ik hoor het graag en alvast bedankt!

    • Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (27)

      Simone van den BergBeantwoorden

      O dat is jammer. De beste oplossing zou zijn om meer cranberries toe te voegen (en dan natuurlijk niet nog meer steranijs) maar ik weet niet of je nog cranberries hebt. Dan wordt de smaak van de steranijs als het ware verdund. Ik ben bang dat meer suiker of kaneel niet gaat helpen.

  9. Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (28)

    SaskiaBeantwoorden

    Supersaus! Heerlijk was ie en makkelijk. Wat wil je nog meer. ???

    • Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (29)

      Simone van den BergBeantwoorden

      Ah fijn Saskia! Jij hij is top he! 🙂

  10. Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (30)

    Ronaldo GevenBeantwoorden

    Dit jaar ook weer deze saus gemaakt. Alleen heb ik inderdaad nu minder suiker gebruikt (180g) . Dan vind ik het zuur/zoet iets mooier in balans. Maar hij is makkelijk en erg lekker. Fijne ?dagen.

  11. Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (31)

    SandraBeantwoorden

    Hallo Simone,
    na een tijd zoeken naar een goed recept bij jou terechtgekomen.
    Inmiddels is mijn huis gevult met de ultieme Kerstgeur: cranberry’s,
    steranijs en kaneel. Ik heb een kilo cranberry’s gebruikt en alle
    ingrediënten ook in verhouding verhoogd. En ja, dit is de ultieme
    cranberrysaus!

    • Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (32)

      Simone van den BergBeantwoorden

      Ja hij is heerlijk hè! Geniet ervan!

  12. Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (33)

    UshiBeantwoorden

    Sorry bedoel natuurlijk steranijs☺️

    • Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (34)

      Simone van den BergBeantwoorden

      Hahaha… Ja ik denk al, moet er stefanie in? :))
      Gemalen anijszaad kun je wel gebruiken maar begin met niet al teveel. Ik denk dat de smaak daarvan snel gaat overheersen. Het meekoken van de steranijs is een subtielere smaak. Begin met een halve tl en proef het daarna even. Kun je altijd nog een beetje meer toevoegen indien nodig!

  13. Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (35)

    UshiBeantwoorden

    Hoi Simone, ik ga het ook eens proberen maar Stefanie kon ik ook niet vinden maar wel gemalen anijszaad. Zou ik dit kunnen gebuiken? Enig idee hoeveel?

  14. Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (36)

    DianaBeantwoorden

    Hoi!

    Wat een geweldig recept! Is het ook goed te houden in gesteriliseerde potten? Ipv vriezer ivm weinig vriesruimte

    • Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (37)

      Simone van den BergBeantwoorden

      He Diana! Ja hoor, als je het bewaard op de goede manier in gesteriliseerde potten dan gaat het net zo lang mee als chutney of jam. Dus zo’n maandje of 12. In ieder geval zeker tot na de kerst… 🙂

  15. Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (38)

    ronaldoBeantwoorden

    Ik heb hem gemaakt en lekker van smaak! Net een mooi zuurtje er in.
    Bedankt!

    • Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (39)

      Simone van den BergBeantwoorden

      Fijn dat het in de smaak is gevallen Ronaldo!

  16. Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (40)

    HenrietteBeantwoorden

    Goedemorgen Simone,
    Gisteravond heb ik twee mascarpone frambozen trifles en de cranberry saus gemaakt. Met de saus heb ik alles x 2 gedaan omdat we twee trifles hebben, maar helaas heb ik voor 1 portie suiker toegevoegd(200gr)..vergissing..de saus is daardoor nu toch wat aan de zure, bittere kant. Heb je een tip voor me om het nu nog wat zoeter te maken? Suiker lost niet meer op in de koude saus toch? Zou je bijvoorbeeld nog een keer op kunnen warmen en de suiker toevoegen?
    Alvast heel erg bedankt en hele fijne kerstdagen gewenst!

    • Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (41)

      Simone van den BergBeantwoorden

      He Henriette. O ja dat wordt dan inderdaad een beetje zurig! Je kunt het prima nog een keer verwarmen hoor en extra suiker toevoegen tot het op smaak is. Dat moet op zich geen probleem zijn. Het hoeft ook niet heel heet, gewoon tot de suiker is opgelost. Geniet ervan en fijne kerstdagen!

  17. Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (42)

    SanBeantwoorden

    Hoi Simone

    Ik wil jouw saus maken maar moet ik bij de bessen nog water toevoegen?
    Alvast dank voor je reactie.

    • Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (43)

      Simone van den BergBeantwoorden

      Nee alleen de sinaasappelsap is genoeg!

  18. Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (44)

    MirjamBeantwoorden

    En de saus is weer klaar! Had een zak cranberries in de diepvries gedaan, gaat prima. Ik vind het trouwens niet nodig om na de staafmixer nog door een zeef te halen, hij is fijn genoeg voor mij. Nog een beetje amaretto erbij en heerlijk weer 🙂
    Heel veel beterschap Simone en nogmaals hele fijne dagen.

    • Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (45)

      Simone van den BergBeantwoorden

      Dankjewel Mirjam! En je hebt gelijk ik zeef hem ook niet altijd hoor. Vaak pureer ik hem niet eens, dan heb ik een cranberry compote. Blijft allemaal even lekker! Jij ook hele fijne dagen!

  19. Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (46)

    SylvanaBeantwoorden

    Kan dit ook met gedroogde cranberries?

    • Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (47)

      Simone van den BergBeantwoorden

      Nee zou ik niet doen. Je krijgt dan een totaal andere smaak en structuur!

  20. Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (48)

    RixtBeantwoorden

    Prachtige simpele saus. Heb hem net gemaakt voor de kerst en hij is verrukkelijk!

    • Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (49)

      Simone van den BergBeantwoorden

      Ah wat leuk om te horen! Dankjewel!

  21. Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (50)

    MargreetBeantwoorden

    Hoi Simone,

    Enig idee hoelang de saus goed blijft?
    Ik wil hem ivm tijdgebrek 2 dagen voor kerst gaan maken.

    • Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (51)

      Simone van den BergBeantwoorden

      Twee dagen is geen enkel probleem. Ik maak hem regelmatig in grote hoeveelheden en doe er dan een week over voor het op is dus twee dagen kan absoluut.

  22. Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (52)

    KarenBeantwoorden

    Hoi Simone,

    Hmmm dat ziet er lekker uit! Ik wil het maken bij varkensvlees, voor hoeveel personen is dit recept ongeveer?

    Hartelijke groetjes,

    Karen

    • Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (53)

      Simone van den BergBeantwoorden

      He Karin. Voor hoeveel personen is een beetje afhankelijk van hoeveel saus je gebruikt maar hou voor zeker vier personen aan. Heb je waarschijnlijk nog wat over om de volgende ochtend lekker over de yoghurt met cruesli te schenken! 🙂

  23. Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (54)

    MarjanBeantwoorden

    Hallo Simone,
    Ik was van plan deze saus voor Kerst te maken.
    Nu heb ik nog een vraag. Steranijs kon ik niet krijgen maar wel staafjes anijs van 6.3 gram. Kan ik deze gebruiken en hoeveel moet ik dan toevoegen.
    Ook zou ik graag weten wat je precies bedoelt met anderhalve cup sinaasappelsap. Is dat anderhalf kopje en mag het ook pakje sinaasappelsap zijn dan kan ik het vandaag nog maken.
    Alvast erg bedankt voor het antwoord en fijne dagen gewenst!

    • Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (55)

      Simone van den BergBeantwoorden

      He Marjan! Staafjes anijs weet ik niet zo goed wat dat zijn, maar ik denk dat die oplossen of niet? En als ze oplossen dan is de smaak denk ik te heftig. Als je geen steranijs kunt vinden is het ook geen drama om het weg te laten. De saus is ook lekker met alleen kaneel erin. Dus dat is ook een oplossing.
      Anderhalve cup sinaasappelsap is ongeveer gelijkt aan 360 ml en je kunt gewoon sinaasappelsap uit een pak gebruiken. Geen probleem. Doe ik ook regelmatig als ik dat heb staan! Lukt het zo?
      Groetjes en succes en fijne dagen Marjan!

  24. Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (56)

    AnsBeantwoorden

    Goede morgen Simone,

    Allereerst mijn bewondering voor de prachtige foto’s en recepten.

    Is voor de cranberry saus de suiker te vervangen door ahornsiroop?

    Ik mag geen andere suikers hebben.

    Met vriendelijk groet,
    Ans

    • Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (57)

      Simone van den BergBeantwoorden

      Goedenmorgen Ans!
      Ja ik denk dat je dat gerust kunt doen, al zal de smaak wel anders worden. Ahornsiroop heeft een uitgesproken smaak vind ik, maar het gaat erom dat je het zurige van de cranberries iets verminderd dus ahornsiroop moet zeker lukken.
      Succes!
      Simone

  25. Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (58)

    NelBeantwoorden

    Hallo Simone kun je mij vertellen hoe veel is 1cup suiker in grammen zijn .Groetjes nel

    • Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (59)

      Simone van den BergBeantwoorden

      Hoi Nell. Dat is 200 gr suiker! (Kristalsuiker)

  26. Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (60)

    MirjamBeantwoorden

    Als dit je oude recept is dan kan ik alleen maar zeggen simpel en heerlijk, heb het vorig jaar gemaakt.

    • Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (61)

      Simone van den BergBeantwoorden

      Ja hoor dat is de oude! Ben nog wat recepten aan het overzetten.. 😉

  27. Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (62)

    SylvieBeantwoorden

    Ik neem aan dat het 250 gr. cranberries moet zijn?

    • Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (63)

      Simone van den BergBeantwoorden

      Ah ja, natuurlijk moet het 250 zijn! Dank je wel voor de fout opmerken Sylvie. Heb het meteen even aangepast! Nulletje was weggevallen! 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zelf de allerlekkerste cranberrysaus maken - Simone's Kitchen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Horacio Brakus JD

Last Updated:

Views: 5764

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Horacio Brakus JD

Birthday: 1999-08-21

Address: Apt. 524 43384 Minnie Prairie, South Edda, MA 62804

Phone: +5931039998219

Job: Sales Strategist

Hobby: Sculling, Kitesurfing, Orienteering, Painting, Computer programming, Creative writing, Scuba diving

Introduction: My name is Horacio Brakus JD, I am a lively, splendid, jolly, vivacious, vast, cheerful, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.